nav icon

eLAS

eLAS is het elektronisch systeem dat ontwikkeld werd door Guy Van Sanden op maat van LETSkringen in Vlaanderen (electronic Lets Administration System). Het is het eerste systeem dat interLETSen vlot mogelijk maakt: tot dan waren er papieren bonnetjes of mails of geduld nodig om te kunnen LETSen met een andere kring. Dankzij eLAS werd het mogelijk om snel het vraag en aanbod van een andere kring in te kijken (alsof je in je eigen kring aan het rondneuzen bent). Tot daarvoor was dit niet mogelijk. 

eLAS is en blijft gratis en vrij te gebruiken: je kan het downloaden en hosten waar je wilt. Voor kringen zonder IT-kennis host de firma Taurix IT eLAS aan non-profit tarieven, inclusief backups en support. Voor meer informatie hierover kan je een mail sturen naar info@taurix.net .

Er zijn nog andere systemen. Een volledige lijst bestaat helaas niet. Deze systemen kunnen allemaal samenwerken met eLAS. Het is dus niet nodig om je eigen systeem op te geven om te kunnen interLETSen met een kring dat eLAS gebruikt. Dat is LETS!

Meer info over eLAS is te vinden op http://www.elasproject.org/ 
Ontwikkelaars met andere systemen kunnen contact opnemen met Guy op guy@taurix.net .